carpediem

31.1.06

Την Παρασκευή το απόγευμα....

που μας πέρασε, μόλις γύρισα από τη δουλειά και απόλαυσα το ζεστό φαγάκι της μαμάς μου αποφάσισα να φτιάξω σουφλέ σοκολάτας!
Προς μεγάλη μου έκπληξη είχε μεγάλη επιτυχία!

Η συνταγή της επιτυχίας:
3 σοκολάτες κουβερτούρα των 125γρ.
1 πακετάκι βούτυρο
1 ποτήρι ζαχαρη
8 αβγά (!!!)
1,5 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

και τι κάνεις για να την πετύχεις:
  • λιώνεις το βούτυρο μαζί με τις σοκολάτες και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα
  • στη συνέχεια το ρίχνεις μέσα στους 8 κρόκους των αβγών, το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και και τη βανίλια και το ανακατέβεις μέχρι να γίνει ένα νέο παχύρευστο μείγμα
  • έχεις χτυπήσει (εννοείται αλύπητα!) τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνεις στο παραπάνω μείγμα, αργά αργά και ανακατεύεις
  • το αποτέλεσμα του παραπάνω βάζεις σε ένα πυρήμαχο σκεύος και το τελευταίο σε ένα προθερμασμένο φούρνο (στους 180) για 10 λεπτά.

Η πιο σημαντική στιγμή είναι το ανακάτεμα με τη μαρέγκα και ο προθερμασμένος φούρνος.

Με ένα τέτοιο σουφλέ, θέλεις δεν θέλεις πάνε τα φαρμάκια κάτω!

Θα μπορούσε βέβαια αντί για σουφλέ να λέγεται: η καταστροφή της δίαιτας, η ντροπή της χοληστερίνης ή η παρηγοριά του κάθε πικραμένου.